• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Інформація про заклад

Талановитих дітей потрібно вчити бачити зорі на небі та ями під ногами


Відділ обдарованої дитини створений, як структурний підрозділ Управління освіти Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації і надає користувачам різнопланові психолого-педагогічні послуги. Діяльність відділу націлена на всебічний розвиток здібних, обдарованих дітей та учнівської молоді, на формування ефективної системи освіти, що забезпечить самореалізацію здібностей незалежно від місця проживання обдарованих дітей, соціального положення та фінансових можливостей родини. Відділ обдарованої дитини сприяє створенню єдиного інформаційно-навчального простору для підтримки творчої особистості, координує розвиток індивідуальних здібностей кожної дитини, допомагає виявити і розвинути обдарованість, талановитість дітей та учнівської молоді.

Центр Центр
















Мета діяльності відділу:

1. Побудова цілісної системи роботи з обдарованими дітьми та учнівською молоддю.

2. Створення освітніх та організаційно-правових моделей для забезпечення успішної соціалізації обдарованих дітей.

3. Впровадження нових науково-теоретичних засад, технологій та спеціальних методик виявлення, розвитку та підтримки обдарованих дітей у навчально-вихований процес закладів освіти.

4. Переорієнтація традиційних дидаткичних принципів освіти на реалізацію концепції розвитку творчих здібностей та креативності, з метою формування основ теоретичного мислення у дітей та учнівської молоді.

Основні завдання відділу:

1. Створення організаційно-технологічних та науково-методичних умов для забезпечення ефективної реалізації мети.

2. Реалізація короткотривалих та довготривалих програм підвищення кваліфікації управлінських та психолого-педагогічних кадрів.

3. Розробка та впровадження програм психолого-педагогічної просвіти батьків з питань підтримки обдарованості.

4. Започаткування різних напрямів діяльності у роботі з обдарованими дітьми: організаційно-правових, науково-теоретичних, експериментально-дослідницьких, інформаційно-методичних.

5. Створення експериментальних майданчиків для відпрацювання нових технологій психологічного та соціально-педагогічного супроводу обдарованих дітей.

6. Забезпечення взаємодії освітніх управлінських структур району, для інтеграції спільних зусиль у виявленні обдарованості та забезпеченні її розвитку.

Шляхи оптимізації роботи з обдарованими дітьми

робота з обдарованими дітьми

У відділі обдарованої дитини впроваджена система взаємодії структур у пошуку та організації психолого - педагогічного супроводу обдарованих дітей та учнівської молоді району

Регіональний центр

Відділ обдарованої дитини організовує свою діяльність за програмою "Обдаровані діти", затвердженою науковою радою Інституту обдарованої дитини НАПН України



Програма «Обдаровані діти» спрямована на створення цілісної системи роботи з обдарованими дітьми та молоддю в дошкільних закладах, середніх загальноосвітніх школах та у позашкільних навчальних закладах освіти.
Програма складається з 8 проектів: "Управлінець", "Моніторинг", "Професіонал", "Діагностика", "Дошкілля", "Школа", "Позашкільна освіта"та "Психолог" . Відділ обдарованої дитини пропонує учасникам реалізації програми методичні рекомендації щодо досягнення мети.



школа діагностикапсихологпрофесіоналпозашкільна освітадошкіллямоніторингуправлінець

Кiлькiсть переглядiв: 1326

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031